از زمانی که انسان توانسته اثری از خود به جای بگذارد. موضوع پرستش و خدا هم دیده میشود. و این در تمام جهان وجود داشته از مایاها در آمریکای مرکزی تا مصر در آفریقا و مردم شرق دور همواره به شکلی به دنبال پرستش و ستایش چیزی بودهاند. حالا شکل آن متفاوت بوده. در یونان باستان معبد خدایان بوده و زئوس خدای خدایان، عربها بت پرست بودند و در هند و ایران میتراپرستی رواج داشته و به مرور شکل این پرستش با به وجود آمدن ادیان توحیدی به یکتاپرستی گرویده است.
چرا از ابتدا انسان میل و نیاز به پرستیدن و ستایش داشته اگر خدایی وجود ندارد؟ وقتی از وجود چیزی خبر نداریم و نمیدانیم وجود دارد، قاعدتا به آن احساس نیاز هم نمیکنیم. انسان وقتی نیاز به چیزی دارد یا آن چیز وجود دارد یا آن را به وجود میآورد. آیا خدا ساختهی ذهن بشر برای آرام کردن و رفع این نیاز است؟ اگر خدا یک وهم است؟ پس معجزاتی که در کتابهای دینی و بعضاً تاریخی ذکر شده چیست؟ اتفاقهایی که در عصر حاضر هم اتفاق افتاده و هیچ توجیه علمی ندارند چه؟ یعنی ذهن بشر اینقدر قدرتمند است؟ من که بعید میدانم.
در سالهای اخیر در جامعه ایران پدیدهی (ظاهراً) خدا ناباوری رواج پیدا کرده و رو به گسترش است. من با برخی از این افراد برخورد داشتم و وقتی با آنها صحبت کردم به این نتیجه رسیدم که آنها حتا نمیدانند خدا ناباوری دقیقا چیست و در ادامهی صحبتهاشان و وقتی همین سوالها را با آنها مطرح میکنم به این نتیجه میرسیم که آنها نه خداناباور که دین ناباوراند اما این پدیدهی دین ناباوری از چه چیز نشئت میگیرد؟ دوست دارم در مورد این موضوع بیشتر صحبت کنم
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی هنوز ثبت نشده است.